7 tipp – Válj különleges és hiteles vezetővé!

Ha frissen kinevezett vezetőként igényes vagy, és számodra fontos, hogy munkatársaid felnézzenek rád, és hitelesnek tartsanak, emellett eredményeket akarsz elérni, akkor érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venned:

1. Gondolkozz vezetőként!

Tudd, hogy az egyéni érdekeidet a csapat érdekei megelőzik. A felelősség a tiéd. Figyelj oda minden emberedre, és tudd, hogy a munkahelyére is viszi a lelkét mindenki magával.

2. Csak olyat ígérj, amit meg is tudsz tartani!

Munkatársaid figyelnek minden apró mozdulatodra, mindenre, amit mondasz, vagy épp nem mondasz. Számukra akkor válsz leginkább hitelessé, ha szavahihető vagy, és csak olyat ígérsz, amit be is tudsz tartani. Ha valami kétesélyes, akkor inkább ne mondj nekik semmit!

3. Tűzz ki megugorható célokat, és bízz munkatársaid képességében!

Fontos, hogy munkatársaidnak sikerélménye legyen. Ha túlhajtod őket, nagyon hamar elveszítik motivációjukat, és ne csodálkozz, hogy a lojalitásuk is csökken. Bízz abban, hogy képesek megoldani feladataikat. Mindig mondd el nekik, hogy számítasz rájuk.

4. Alakíts ki egy stabil visszajelzési módot!

Munkatársaid számára biztonságot ad a folyamatos és őszinte visszajelzés, és a képességeiket is fejleszted ezáltal. Emellett te is kérj visszajelzést munkádról felettesedtől, más vezetőktől, és azt vedd komolyan.

5. Bánj jól az energiáddal és az időddel!

Ne felejtsd el, hogy a te erőforrásid is végesek, és ahhoz, hogy hatékony legyél, nem szabad elfecsérelned sem az idődet, sem az energiádat. Ha nagyon sok munkád összegyűlik, bízz az embereidben, és delegálj.

6. Építsd a csapatodat, ennek adj teret!

Ismerd meg munkatársaidat, és adj arra lehetőséget, hogy javuljon a kommunikáció és a szolidaritás közöttük. Ha van rá lehetőség, néha menjetek el csapatot építeni, legyen ez egy közös főzés, vagy valamilyen közös program. Fontos, hogy munkatársaid érezzék, hogy mellettük állsz, és számíthatnak rád.

7. Kommunikációd legyen mindig egyértelmű és következetes!

Csak akkor ismernek el munkatársaid, ha egyenes elvárásaid vannak, és a szavaid kongruensek tetteiddel. Soha ne adj egymásnak ellentmondó információkat, és tájékoztasd csapatodat mindig arról, ami befolyásolja a munkájukat. Fontos, hogy ismertesd velük mindig a vállalati és a saját céljaidat, mert csakis akkor fognak szívvel dolgozni.

Ha vezetőként tovább fejlődnél egyénileg vagy a csapatoddal, akkor várunk tréningjeinken!