Együttműködő kommunikáció tréning

Az együttműködő kommunikációs tréning célja:

„A valóság a jelen, a mindenkori konkrét történés!”…..ezzel kapcsolatban folyamatosan gondolatok, érzelmek keletkeznek bennünk olykor látványosan, máskor a felszín alatt maradva. Az ezekből összeálló szükségleteink motiválnak bennünket és ha nem tudatosítjuk őket, gyakran megszokott, sikertelen stratégiákat hívnak elő érzelmeink optimalizálására. A tréningen megmutatjuk, hogy a különböző szituációkban a feltételezések és ítélkezések hogyan távolítanak el a valóságtól. Segítünk rávilágítani a gondolataink és az objektív megfigyelés közti különbségre. Az eladásban elhangzik, hogy az ítélkezés és hibáztatás helyett, a köszönet és a megbecsülés kifejezésével kapcsolódunk egymáshoz és ebből az összehangolódásból megszülető megértésen keresztül hogyan válasszuk ki és egyeztessük a mindkét fél számára elfogadható cselekedeteket.

A tréning időtartama: 1 nap

A tréning témái:

  • Hangolódás magunkra, az érték fókuszú gondolkodásra, az együttműködésre
  • Kapcsolatteremtés, spontaneitás és tudatosság összehangolása, értékek megosztása, közelség és távolság, egyenlő esélyek a közösségben.
  • Minőségi figyelem tapasztalása a közösség és az egyén között. Az együttműködés sokkal hatékonyabbá válik, ha érzem, mikor adjak teret a másiknak, a többieknek és mikor lépjek elő a saját szükségleteimmel, gondolataimmal, hogy hozzájáruljak a haladáshoz.
  • Konkrét megfigyelések és érzelmek – kint és bent, vagyis a szó, a tett és a megélés kapcsolatát
  • tapasztalhatjuk.
  • Közeledés a saját és mások érzelmi állapotaihoz, azok felismeréséhez, az empatikus figyelem adása és elfogadása.
  • Felismerni, hogy könnyen értjük félre mások metakommunikációját, érdemes bizalommal kapcsolódni, ellenőrizni a feltételezésinket.
egyuttmukodo-kommunikacios-trening

Kivel dolgoztunk már együtt?