Rólunk

Openout

Az Openout tréning legfőbb célja, hogy a piaci igényeknek megfeleljen gyorsan hasznosítható ismereteket adjon át, és gyakorlatorientált tréningeken keresztül segítse a vállalati, és személyes hatékonyságot.

A több tízéves tapasztalattal rendelkező trénereink által vezetett képzések az egyénre fókuszálva segítik a készségek megerősítését.

Folyamatosan bővülő képzési palettával próbáljuk lefedni a különböző oktatási, képzési igényeket. Képzéseink minőségét folyamatosan monitorozzuk, majd értékeljük, a résztvevők visszajelzéseit elemezzük és felhasználjuk a képzéseink folyamatos fejlesztéséhez.

A tréning a felnőttkori tanulás hatékony módja. Olyan csoportos fejlesztési folyamat, amely különböző (szociális, interperszonális) készségek, kompetenciák, és a hatékony együttműködés erősítésére fókuszál tapasztalati tanulás által. A meglévő ismeretekre, élettapasztalatokra épít. A tréningen résztvevők aktív szereplői a folyamatnak, amelyben játékokkal, szituációs és szerepgyakorlatokkal találkozhatnak, melyek segítik a pozitív irányú változások beindítását.

A tréningen szerzett tapasztalatok jól adaptálhatók a munkahelyi viszonyokra, segítik az együttműködést, a kommunikációt, a konfliktusok és a problémák megoldását is. A tréningek során többféle módszert alkalmazunk: teszteket, esettanulmányokat, egyéni és csoportos feladatmegoldásokat videóelemzéseket és különböző szituációs játékokat.

rakoczi-zsuzsa-openout-trening-vezeto

Rákóczi Zsuzsa
Ügyvezető, tréner

Tréner csapatunk

rakoczi-zsuzsa-trener-profil-foto

Rákóczi Zsuzsa

Ügyvezető, tréner

2005 óta foglalkozom felnőttek képzésével, fejlesztésével. Kezdetben egyetemi oktatóként, később trénerként. Több ágazatban szereztem szakmai tapasztalatot oktatóként, trénerként, úgy, mint a multik, a közigazgatás, és az állami cégek területén. Főként vezetők fejlesztésével foglalkozom.

Mind trénerként, mind pedig az Openout Kft. ügyvezetőjeként hiszek abban, hogy az élethosszig tartó tanulás segít hozzá bennünket ahhoz, hogy egyre sikeresebbé, hatékonyabbá váljunk a munkánkban és magánéletünkben egyaránt. Ehhez kínálunk megoldásokat képzéseink résztvevőinek. Képzési kínálatunka folyamatosan fejlesztjük, a piaci igényeknek megfelelően.

Trénerként a kedvencem a lovas vezetői tréning, mert élményalapú, izgalmas fejlesztő program.

bali-gyorgy-openout-trener-kepzes

Bali György

Tréner

Dolgoztam kisvállalkozásoknál, ahol megtanultam, mennyire fontos univerzálisnak és jól alkalmazkodónak lenni. A multinacionális vállalatoknál megismertem az együttműködés szabályait, a specializáció előnyeit.

Nagy tapasztalataim vannak az értékesítés területén, ahol több mint tíz évet töltöttem el különféle támogatói és vezetői pozíciókban. Jól ismerem a FMCG-s vállalatok szervezeti felépítésének előnyeit és buktatóit. Több éves gyakorlatom van a pénzügyi területeken működő szervezetek (bankok, biztosítók) értékesítést támogató részlegeinek munkájában, és vezetőinek támogatásában. Az értékesítés területén, és tárgyalástechnikában rendelkezem speciális szaktudással, termék és szolgáltatás iparági tapasztalatokkal is. Jól boldogulok az egyéni coaching ülések, és az egyéni kisérés területén is, melyekben jelentős tapasztalatom van.  Egyedi tapasztalatom vezetők támogatásában friss vezetőktől a csúcs vezetőkig. Trénerként a kedvenc területem a vezetők motivációs készségeinek fejlesztése támogatása

mathe-judit-openout-trener-kepzes

Máthé Judit

Tréner

A külkereskedelemben eltöltött izgalmas év után, közel húsz évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni a humán erőforrás pályán. Előbb fejvadászként, majd vállalati HR igazgatóként szereztem gyakorlatot. 2007. óta tanácsadóként támogatom számos multinacionális vállalat (SSC-k, gyártók, kereskedelmi cégek) munkatársait, és a közszférában dolgozó vezetőket is. Munkámban sokat merítettem korábbi vezetői tapasztalataimból is.

Területeim: (elsősorban vezető) fejlesztés, kompetenciamérések (Értékelő- és Fejlesztők Központok), tréningek, vezetői coaching, szervezetfejlesztés.

Kivel dolgoztunk már együtt?